Ένας Μύθος... Το χελιδόνι και η κότα

Στην πατρίδα μας το πλέον γνωστό και μάλιστα εξόχως μεθυστικό προϊόν απόσταξης είναι η τσικουδιά. Αυτά που έως τώρα περιγράφηκαν αφορούν τα έως σήμερα γνωστά. Σε πλήρη αναλογία του παλιού φαινομένου την σήμερον ημέρα συναντάται αυτό σε πολύ αποδοτικότερες περιπτώσεις και δη στα τραπεζικά προϊόντα. Οι ραγδαίες χρηματοοικονομικές μεταβολές γεννούν το φαινόμενο της χρηματικής απόσταξης όπου τα χρήματα ενός εκάστου από ημάς παύουν να υφίστανται ως μέρος της τσάντας μας μέσω του φαινομένου της εξάχνωσης και ακολούθως ψύχονται και μεταφέρονται μέσω διαφόρων αγωγών και διασωληνώσεων και αντιλαμβάνεστε τι ακριβώς εννοώ, σε σύγχρονες δεξαμενές τις άλλως πως επονομαζόμενες τράπεζες. Οι συγκεντρωθέντες χρηματικοί υδρατμοί ακολούθως μεταβαίνουν σε δεύτερο στάδιο απόσταξης όπου δεν βγαίνει το γνωστό μπράντι ή άλλο γνωστό λικέρ αλλά ράβδοι χρυσού αι οποία καταλήγουν μέσω διεθνών αγωγών υψηλών συχνοτήτων σε διεθνείς άσσους υψηλών ταχυτήτων απορρόφησης. Τα χρηματικά υποπροϊόντα της δεύτερης απόσταξης διατίθενται από τοπικούς οικονομικούς μολοσσούς με το ανάλογο styling και φινίρισμα σε εσάς αγαπητοί καταναλωτές. Όλα αυτά συμβαίνουν και όλοι μας αντιλαμβανόμαστε ότι κάτι συμβαίνει αλλά έτσι όπως μας μεταφέρονται από το γυαλί δεν καταλαβαίνουμε γρυ. Τα ομόλογα, τα spread, CDS, μονάδες βάσης, άνοδος επιτοκίων. Αυτό όμως που όλοι μας ξέρουμε ότι μετά από όλα αυτά τα τερτίπια δεν μπορώ πλέον να πηγαίνω συχνά στον χασάπη. Έτσι από εσάς για εσάς φθάνουμε όλοι και αναρωτιόμαστε : Πως μπορούμε να υπερασπιστούμε τα αξιότιμα αν και άνευ τιμής πορτοφόλια μας; Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας και τον προβληματισμό σας. Κατ αρχήν μην αισθάνεστε ένοχοι διότι δεν προξενήθηκαν από εσάς προσωπικά οι έντονες μεταβολές στις οικονομικές θερμοκρασίες που ήταν το εναρκτήριο λάκτισμα για την οικονομική σας απόσταξη. Μάλιστα πρέπει να σας τονίσουμε ότι αισθανόμενοι ένοχοι για ένα εν εξελίξει φαινόμενο που ούτε καν είχατε φαντασθεί το διευκολύνετε να συνεχίσει και έτσι θα καταλήγετε ευκολότερα στον αποστακτήρα. Το ζήτημα είναι πως μπορείτε να το καταπολεμήσετε. Σκεπτόμενοι αναλογικά με τους παράγοντες που γεννούν το φυσικό φαινόμενο της απόσταξης θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε διάφορα μέτρα.

Μέτρο Α) Ξεκινήστε μπάνια. Τα μπάνια τώρα το καλοκαίρι είναι ιδανικά για να ξεδώσετε. Φαντασθείτε ότι έχετε απέναντί σας τον κ. Αλογοσκούφη και παίξτε μαζί του ρακέτες. Προσποιηθείτε ότι είσθε πρωτάρης και στέλνετέ τον να μαζεύει τις άστοχες μπαλιές σας παντού. Δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα από αυτό το μέτρο γιατί τα μπάνια ανήκουν στον Λαό. Αν είσθε γυναίκα φαντασθείτε ότι έχετε απέναντί σας την κυρία Παπαρήγα και προς Θεού μην παίξετε μαζί της ρακέτες αλλά τραγουδήστε μαζί εκεί στην αμμουδιά «είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια.» Αν πάλι η παραλία που βρίσκεσθε δεν είναι αμμουδερή αλλά έχει πέτρες τότε καλλίτερα τραγουδήστε «βράχο-βράχο τον καημό μου». Αν μετά από αυτό νοιώσετε καλλίτερα πάει καλά αν θέλετε κάτι πιο προκλητικό που να κάνει αίσθηση στο μέσα σας καλέστε όποιον επιθυμείτε σε παραλία που να έχει μπόλικες τσούχτρες.

Μέτρο Β) Αναπνέετε σταθερά. Ειδικότερα κάθε φορά που σας παίρνουν τηλέφωνο για να σας προτείνουν νέα προϊόντα, κάρτες, καρτοκινητά, νέες συνδέσεις, νέα ραδιόφωνα, νέες τηλεοράσεις, ασφάλειες, χαλιά, κουρτίνες και οτιδήποτε έχει να κάνει με νέες ανακυκλωμένες υπηρεσίες. Αρνηθείτε σταθερά.

Μέτρο Γ) Πηγαίνετε κόντρα στο ρεύμα. Επιλέξτε σαν τόπο εξάσκησης αυτού του μέτρου όποιο εμπορικό κατάστημα διαθέτει κυλιόμενες σκάλες. Θα ανεβαίνετε …κατεβαίνοντας. Στο roof garden κάντε στάση για τρεχούμενο νερό του ψύκτη. Στο κατέβασμα χρησιμοποιείστε το κλιμακοστάσιο καλπάζοντας. Χαμογελάστε αθώα στο security κατά την έξοδο.

Μέτρο Δ) Αυτό το μέτρο ισχύει μόνο για τους παντρεμένους: Κάντε πολλά παιδιά και εκπαιδεύστε τα στο να έχουν ανεξαρτησία γνώμης. Αυτό μπορεί να σας είναι μετά ένα βάσανο στην διοίκηση της οικογένειας αλλά θα πρέπει να κάνετε μετά ασκήσεις υπομονής.

Μέτρο Ε) Αν μέχρι τώρα δεν σας έχει κατευνάσει κανένα από τα προηγούμενα μέτρα αυτό εδώ είναι πραγματικό εκτονωτικό πυρ ενάντια στο σύστημα. Διαλέξτε μια Κυριακή που να μην βρέχει. Κλείστε για εκείνη την ημέρα μία θέση σε οποιοδήποτε μεγάλο ματς ποδοσφαίρου. Φάτε μία σάμαλι ή ένα κορνέ για να γλυκάνει το λαρύγγι σας πριν την εκκίνηση του αγώνα. Λοιπόν κάθε φορά με την κραυγή του πλήθους «γκοοολ» φωνάξτε και εσείς με όλη την δύναμη της φωνής σας. Βγάλτε ενάντια σε ό,τι σας έχει πληγώσει, θρυμματίσει και εξευτελίσει. Προσοχή μόνο στην διάρκεια. Θα πρέπει να έχετε ολοκληρώσει αυτήν την εκτονωτική διαδικασία με ακρίβεια αστροναύτη πριν σωπάσει το πλήθος. Μερικές πρόβες στο σπίτι δεν είναι κακή ιδέα.

Μέτρο ΣΤ) Αν μέχρι τώρα δεν σας έχει κατευνάσει κανένα από τα προηγούμενα τότε μάλλον χρειάζεσθε πολύ υπομονή την οποία εξ άλλου συνέστησε στους Έλληνες και ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν. Η υπομονή δεν μπορεί να αποκτηθεί εύκολα. Αν όταν ήσασταν μικρός και μπερδευόταν ο σπάγκος του χαρταετού σας νευριάζατε ή σας μπλεκόντουσαν τα αγκίστρια της πετονιάς και εσείς τα βάζατε με τα ψάρια, έ τότε δεν νομίζω ότι θα είσθε το κατάλληλο υλικό για την παγκόσμια απόσταξη ούτε ο κατάλληλος άνθρωπος που θα αντέξει. Εάν λοιπόν είσθε αρνητικός σε όλα αυτά τα μέτρα τότε τι να σας πω. Λυπάμαι. Λυπάμαι προς Θεού όχι για εσάς. Αλλά για όλους όσους θέλουν να μας εντάξουν στην νοοτροπία της αγέλης. Για εσάς χαίρομαι και θεωρώ ότι είστε το κατάλληλο κοινό για το Χελιδόνι.

Καππαδόκης http://toxelidoni.blogspot.com/2010/06/blog-post.html